Zaslal: st březen 25, 2015 12:54 pm Předmět: Do cca 2000ot hlučná převodovka ?
Chtel bych se zeptat skušenejších oč se může jednat?
Auto do 2000ot/min vydáva chrastivý nezdravý zvuk, a platí to i na volnobeh.
Všim jsem si ale, že když stlačím spojku na volnobehu, tak to přetane.
Je to převodovkou ?
Nebo spojkou?
Mne příde že i ta kluisa řazení je dost nepřestná.
Děkuji za odpověď _________________ Ford Puma 1.7 92KW r.v.2000
Registrace: 25.10. 2009 Příspěvky: 1115 Bydliště: Praha
Zaslal: st březen 25, 2015 11:53 pm Předmět:
převodovka je trošku hlučnější v nízkejch, ale těžko říct, když to člověk neslyší, řazení ale musí jít přesně. Pokud mysliš pohyb řadičky v kulise na neutral, tak už máš vymačkané uložení a to se da vypodložit v kulise..někde to tu bylo už _________________ Focus ST 2008 FL, 285ps 465nm
-------------------
Moje ex:Ford Puma 1,7 Futura r.v.2000 v Recaru
Děkuji za odpověd.
Bohužel moje znalosti končí u toho že kulisa a převodovka
Co opisuješ o vypodložení tak to netuším co je
Jinak nevím jestli je tohle normální, nebo má to souvislost s hlučnosti převodovky...
Ja mám proste problém trefit otáčky kdy přeradit aby to sedlo zcela lehučko ,,bez povšimnutí,,
Mám najezdeno 700 000km...tohle je asi moje 10.auto...takže neni to o tom, že bych nevědel kdy přeradit
Jestli jsou tak neštastne odstupňovaný kvalty...nebo je neco vykvedlanýho v převodovce nebo v uložení...nebo nevím...
Krásne plynule a bez zaváhání to tam padá jen když ho trocha přitlačím, a auto při každém kvaltu v pořádným zátahu....
To ale hned je tam 130km/hod...v meste to neni zcela ideální
Hmmmm...
Jsem z Pardubíc ale často jezdím i do Prahy...koukám, že jsi z Prahy...
Potřeboval bych šikulu co se natom sveze, a řekne co s tím mám udelat _________________ Ford Puma 1.7 92KW r.v.2000
Registrace: 25.10. 2009 Příspěvky: 1115 Bydliště: Praha
Zaslal: čt březen 26, 2015 6:22 pm Předmět:
asi by to chtělo vyzkoušet, těžko soudit podle toho co popisuješ. Řazení v Pumě je dost mechanická záležitost, takže taky záleží s čím to srovnáváš. Možná najdeš support už přímo v Pardubicích, kde je hodně "pumáků". Aktuálně už forum moc nefrčí a odezvu by jsi našel na FB stránkce Ford puma czech. Já bych případně neměl problém, jen už pumu nemám asi 3/4 roku, tak nejsem schopen přímého srovnání
a určitě by stálo za to ověřit i jestli máš dost oleje v převodovce _________________ Focus ST 2008 FL, 285ps 465nm
-------------------
Moje ex:Ford Puma 1,7 Futura r.v.2000 v Recaru
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory