Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Martina77 Puma Novice

Registrace: 9.5. 2011 Příspěvky: 3 Bydliště: Poprad, Slovensko
|
Zaslal: po květen 09, 2011 7:53 pm Předmět: prosim o radu skusenych... |
|
|
Prosim VAs poradte čo sa mi mohlo stať s mojou pumou.... Mala som ju už v servise... 2 dni auto nešlo poriadne zdochynalo... potom mi tak zdochlo že som počula čudny zvuk v motore tak som už neštartovala...servisak rozobral ..vysledok sacie ventily skrivene..rozvody su ale ok...ale remeň preskočil.... on mi povedal že ich dal na miesto ale nemôže naštalovať ventily lebo sa nehybu.. on si mysli že asi by to mohlo byť niečo s hydraulikou...neviete dať radu nestalo sa to dakomu už..musim kupiť novy motor??? .... fest diky za nejake rady |
|
Návrat nahoru |
|
Lucius Puma Driver

Registrace: 27.10. 2008 Příspěvky: 455 Bydliště: Kosice
|
Zaslal: po květen 09, 2011 8:39 pm Předmět: |
|
|
napis aspon aky je tam motor. 1.4, 1.6, 1.7 _________________ Ford Puma 1,7 VCT 92Kw 1679ccm r.v.1998
Kia Rio 1.4i 71Kw 1399ccm r.v.2007 |
|
Návrat nahoru |
|
Martina77 Puma Novice

|
Zaslal: po květen 09, 2011 8:43 pm Předmět: |
|
|
hmm sorry... ako pozeram ako tvoj..1,7 |
|
Návrat nahoru |
|
Lucius Puma Driver

Registrace: 27.10. 2008 Příspěvky: 455 Bydliště: Kosice
|
Zaslal: út květen 10, 2011 9:11 am Předmět: |
|
|
no velmi technicky asi neporadim ale tu na slovensku nie je moc ludi ktori by sa do tych 1.7 zetecov vyznali a ty co sa vyznaju si to nechaju zaplatit a pokial sa budu musiet menit aj vsetky ventily a riesit aj ich zdvihanie asi by som zacal hladat vrak s dobrym motorom, podla mna by to vyslo snad aj lacnejsie ako oprava. _________________ Ford Puma 1,7 VCT 92Kw 1679ccm r.v.1998
Kia Rio 1.4i 71Kw 1399ccm r.v.2007 |
|
Návrat nahoru |
|
ici7 Puma Owner

Registrace: 19.8. 2009 Příspěvky: 50 Bydliště: Snina
|
Zaslal: út květen 10, 2011 2:36 pm Předmět: |
|
|
Zdravim ta,
moja nazor:
netreba vymenit cely motor...
mas dve moznosti:
1. generalka hlavy...nove sacie ventily a asi aj hydraulicke zdvihatka ventilov...ked su zaseknute[nie som velky odobrnik v tom]
Kód: | http://www.automedik.cz/automobily-nahradni-dily-motor-puma-ec_:1086:6841.html?sk=21 |
ventily nie su drahe a asi ani tie zdvihatka nebudu...neviem, ale ked generalka tak nech to robi odbornik
2.druha hlava
asi najednoduchsie riesenie...zohnat hlavu, kupit tesnenie pod hlavu,vybrusit spodok hlavy a hotovo...
a preco ti vlastne preskocili rozvody?
aj tie asi treba vymenit ked to skocilo...nieco tam nebude v poriadku... |
|
Návrat nahoru |
|
Martina77 Puma Novice

|
Zaslal: st květen 11, 2011 5:32 pm Předmět: |
|
|
Diky chlapci .. no dala som rozobrať motor a hlavu na premeranie takže uvidim ...ako to s ňou vyzera ..a už skušam checkovať aj novy motor..uvidim čo sa oplati viac .. ved to, že netušim čim to, že preskočili rozvody...čo ked sa to urobi a znova skočia..asi tam musel byť nejaky dôvod..a to bude asi horšie zistiť... pred tym než mi to uplne zdochlo...tak auto prestalo isť nemalo ťah a pri nizkych otačkach cukalo..2 dni som ešte takto nejako jazdila až ho porazilo uplne... vedela som že mi treba meniť vahu vzduchu ..ale to by nemalo hadam za nasledok skočenie rozvodov.... do kelu  |
|
Návrat nahoru |
|
Falcon Puma Owner

Registrace: 15.7. 2010 Příspěvky: 64 Bydliště: Louny
|
Zaslal: st květen 11, 2011 8:08 pm Předmět: |
|
|
A kdy se tam naposledy dělaly rozvody? Kdo to dělal, jaké s tím má zkušenosti, co k tomu použil?
Když to ztratilo tah, rozsvítila se kontrolka motoru, znamená to že běžel v nouzovém režimu nebo časování ztratilo synchronizaci, takže to jelo dobře jen při určitých otáčkách...
Když jsem Pumu kupoval, myslel jsem si bůhvíjak to nemá neobvyklej motor, a můj automechanik mě celkem usadil, když mi z hlavy vyjmenoval jak bude měnit rozvody, na co je potřeba dát bacha a kolikrát už to dělal na 1.25 a 1.4 Fiestách... _________________ <i>Když mi bylo šest, měl jsem mnoho přání, ale nebyly prachy... Teď prachy jsou a šest je mi pořád.</i> |
|
Návrat nahoru |
|
Vajt Puma Driver

Registrace: 25.7. 2009 Příspěvky: 428 Bydliště: Kolín
|
Zaslal: st květen 11, 2011 9:13 pm Předmět: |
|
|
Falcon: Přesně, s rozvodama u Pumy se nadělá... Majitelé šestiválců nebo třeba boxerů by chtěli mít naše starosti...
V prvý řadě bych šel za tim, kdo ty rozvody dělal, pokud teda měněný jsou, to je ale přece základ...
Moc se nenech obalamutit servisem, radši si to nech prohlídnout ještě někde, že by přeskočení řemene mělo takhle katastrofální následky? Kladka v háji nebo prasklej řemen prosim. Navíc rozvoďák u Pumy je dost krátkej na to aby se vytahal a pak se tohle stalo... |
|
Návrat nahoru |
|
|