Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vranys Puma Novice

Registrace: 24.6. 2010 Příspěvky: 16 Bydliště: Havířov
|
|
Návrat nahoru |
|
ttoomm Puma Driver

Registrace: 16.2. 2008 Příspěvky: 415
|
Zaslal: čt březen 24, 2011 7:47 pm Předmět: |
|
|
hodne hezky...jak je tezky sundat volant a pak ho zas dat na stejnou pozici? sundas krytku zejo rukama jenom a co potom?
|
|
Návrat nahoru |
|
s4nch3z Puma Racer

Registrace: 1.7. 2007 Příspěvky: 887 Bydliště: Ostrava
|
|
Návrat nahoru |
|
Vranys Puma Novice

Registrace: 24.6. 2010 Příspěvky: 16 Bydliště: Havířov
|
Zaslal: čt březen 24, 2011 8:14 pm Předmět: |
|
|
to přesně nevím, volant mi sundávali naši mechanici já jsem si s tady tím nevěděl moc rady a ještě airbag musí ven tak kvůli toho jsem se v tom už vůbec nehrabal jinak díky
|
|
Návrat nahoru |
|
james bond 007 Puma Owner

Registrace: 17.12. 2006 Příspěvky: 91 Bydliště: jindrichuv hradec
|
Zaslal: čt březen 24, 2011 8:56 pm Předmět: |
|
|
sundat volant neni zadna prace staci sundat airback odsroubovat volant a vycvaknout konektr.prace tak na 10 minut.zadna veda.
_________________ James Bond 007 |
|
Návrat nahoru |
|
Lopez Puma God

Registrace: 1.12. 2006 Příspěvky: 1079 Bydliště: Praha matka měst a nálad
|
Zaslal: so březen 26, 2011 3:55 am Předmět: |
|
|
zespoda na volantu jsou dva srouby uz nevim presne asi 6tky ty odsroubujes a pote vyndas cely stred vcetne pytle odpojis konektor pak odsroubujes stredovou matici a vytahnes volant tot vse
_________________ Ford PUMA 1,4 16v 90hp panther blackMotordeath
Ford PUMA 1,7 16v 125hp Red Dragon provoz naE85 zatím bez problemu;)new informace E85 již ujel 10000!km a stále jezdí jen mezi 3-4 tis otáčkami je výkonnostní propad a při studeném startu je potřeba nechat motor cca 5min.ohřát jinak se dusí taky nejede víc jak 200km/h ale zrychlení z nuly je rychlejší. |
|
Návrat nahoru |
|
Elton Puma Racer

Registrace: 6.3. 2006 Příspěvky: 973
|
Zaslal: so březen 26, 2011 11:34 am Předmět: |
|
|
takhle by si uthnul kabel - pro upřesnění:
pro klid a taky proto, že to doporučují profíci ze servisu - odpojit baterku - ještě by se mělo cca 10 min počkat - kdo kouří, může to využít..
sundat plasty kolem sloupku řízení - 5 šroubků..
oříšek - 5,5 povolit airbag - vycvaknout - odpojit konektor..
druhý konec žlutého kabelu - odpojit konektor, je napíchnutý na šroubu a kablík odcvaknout od pásky co ho drží - zkrátka ho uvolnit..
poté 15 ořech - povolit šroub co drží volant. mít vypnutý a vytáhnutý klíček - bouchnout střídavě na strany volantu, odemknout klíčkem volant a volant sundat..
|
|
Návrat nahoru |
|
Charon Puma Driver

Registrace: 7.3. 2010 Příspěvky: 151 Bydliště: Praha/Chrudim
|
Zaslal: ne červen 12, 2011 7:13 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem demontáž dnes absolvoval taky... i s Eltonovým návodem to byl docela porod, takže jeho popis přeložím z mechanikštiny do normální češtiny
Citace: | sundat plasty kolem sloupku řízení - 5 šroubků..
oříšek 5,5 - povolit airbag - vycvaknout - odpojit konektor.. |
Povolované šrouby bagu zůstanou ve volantu. Až je povolíte, tak stačí za airbag drobnou silou vzít a vysadit ho z volantu. Konektor odpojit na straně airbagu lehkým vytažením jako ze zásuvky.
Citace: | druhý konec žlutého kabelu - odpojit konektor, je napíchnutý na šroubu a kablík odcvaknout od pásky co ho drží - zkrátka ho uvolnit.. |
Ten "druhý konec" znamená NA SLOUPKU řízení, vlastně v jeho kořeni - je tam taková velká spojka (skutečně je upevněná na šroubku, ale ten není vidět ) jištěná na jedné straně "drátkovou" pojistkou. Vycvaknout už to pak jde snadno.
Citace: | poté 15 ořech - povolit šroub co drží volant. mít vypnutý a vytáhnutý klíček - bouchnout střídavě na strany volantu, odemknout klíčkem volant a volant sundat.. |
Tak to už je easy-peasy
Taaaak, a teď na počtu a brzy bude nově obšitý volant zase v autě dělat parádu
_________________ Life is racing, everything else is just waiting |
|
Návrat nahoru |
|
Charon Puma Driver

|
Zaslal: čt červen 23, 2011 8:00 pm Předmět: |
|
|
A je to tady! Dnes jsem si byl vyzvednout svůj nově obšitý volant a kopl jsem ho rovnou do auta. Je to úúúúúúúúúžasný pocit
Vidíte to z fotky, ale celé je to potažené Alcantarou, obšité modrou nití s modrým "závodním" proužkem a dodělanými bicepsy. Parádní věc, super do ruky
Kvalita není "Porsche", ale pocit ano, za ty peníze super. Celkově nejlépe utracených 1730 Kč mého života
A pokud by do toho někdo šel (Johníku?), mám doma krabici přímo na volant, ve které byste to mohli poslat, k předání Praha a okolí Pardubic. Zájemci, pište PM.
Komentář: |
|
Velikost: |
52.73 kB |
Zobrazeno: |
44918 krát |

|
|
89.02 kB |
44918 krát |

|
|
89.13 kB |
44920 krát |

|
|
Návrat nahoru |
|
PUMAra Puma Driver

Registrace: 4.6. 2010 Příspěvky: 375 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt červen 23, 2011 8:08 pm Předmět: |
|
|
Nice, ale nebudeš z toho mít mozoly?
|
|
Návrat nahoru |
|
Charon Puma Driver

|
Zaslal: čt červen 23, 2011 8:08 pm Předmět: |
|
|
Snad ne... když tak půjdu ještě do rukavic
|
Návrat nahoru |
|
Johnik Puma Racer

Registrace: 10.4. 2006 Příspěvky: 1974 Bydliště: Za Prahou
|
Zaslal: čt červen 23, 2011 8:39 pm Předmět: |
|
|
Díky. Krabici určitě využiji. Budeme se muset přes léto sejít někde v Praze. Ty okoukneš pojezdy a já volant. Jen nevím, jestli budu chtít kůži nebo taky alcantaru. Díky rukavičkám pro 4% střelce je mi to v podstatě jedno.
Pustím se do toho asi přes zimu. Až budu mít auto odstavené.
_________________ PumaTrip.webnode.cz
S Pumou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse, Hungarian Ford Puma Meeting Szelid, 25 Jahre Ford Puma Ahrdorf... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz... |
|
Návrat nahoru |
|
Charon Puma Driver

|
Zaslal: čt červen 23, 2011 9:45 pm Předmět: |
|
|
Oki, krabici ti stopnu. Pojezdy asi okouknout nepotřebuji, jdu do toho, zítra objednám tu skořepinu... už se nemůžu dočkat, až to celé zkompletuji
A pokud tě tolik netrápí peníze a oželíš týden bez auta, tak určitě nečekej až do zimy. Pocit z nového volantu je neocenitelný a užiješ si ho při každé jízdě, v létě obzvlášť... ta pseudokůže stojí fakt za houby.
|
Návrat nahoru |
|
s4nch3z Puma Racer

Registrace: 1.7. 2007 Příspěvky: 887 Bydliště: Ostrava
|
Zaslal: čt červen 23, 2011 10:13 pm Předmět: |
|
|
Věřím, že ten volant bude mít grip jako blázen, ale není to asi úplně to, co bych chtěl zatím do auta. Skořepinu bych taky rád viděl a ještě raději si ji vyzkoušel v sedě. Nepočítáš náhodou, že by ses objevil na Puma srazu?
btw koukám, že máš čalouněné dveře koženkou. Na kolik to tak vyjde do celého auta (myslím bez sedaček, jenom tapecírunk)? Nebo sis to dělal sám? Hodně o tom uvažuju, abych to více sladil s těma Recaro sedačkama.
|
|
Návrat nahoru |
|
Charon Puma Driver

|
Zaslal: čt červen 23, 2011 10:33 pm Předmět: |
|
|
Tapec se podařilo získat v rámci balíčku celého koženého interiéru Recaro. A nezískal jsem ho já, ale minulý majitel byl tak šikovný. Potáhnou ten tapec látkou bude stát pár korun, spíš bude boj sehnat tu látku...
Sraz neplánuji, je to krapet z ruky... Ostrava ještě o něco víc, sorry. Pokud ale budeš mít někdy cestu do Čech, tak dej vědět, můžeme se někde potkat. No, ale až budu mít tu sedačku, že
|
Návrat nahoru |
|
|