Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
LUKINO Puma Novice

Registrace: 24.1. 2011 Příspěvky: 2 Bydliště: Prostějov
|
Zaslal: út leden 25, 2011 6:42 pm Předmět: Blinkry nefunguji |
|
|
Ahoj potreboval bych poradit co s blinkrama mam pumu ctvrty den a koupil jsem ji s nefunkcnimiblinkrami a neblikaji ani vystrazky.  |
|
Návrat nahoru |
|
Milous Puma Driver

Registrace: 4.12. 2008 Příspěvky: 109 Bydliště: Chomutov
|
Zaslal: út leden 25, 2011 7:32 pm Předmět: |
|
|
koukal si na pojistky? |
|
Návrat nahoru |
|
s4nch3z Puma Racer

Registrace: 1.7. 2007 Příspěvky: 887 Bydliště: Ostrava
|
Zaslal: út leden 25, 2011 8:54 pm Předmět: |
|
|
Výstražné i blinkry mají pojistky zvlášť, ale určitě bych je nejprve opravdu zkontroloval. Pak bych zkusil, jestli není vadné relé na přepínací skříňce a potom by mohla být zrada v samotné skříňce. |
|
Návrat nahoru |
|
JimiCrow Puma Driver

Registrace: 21.11. 2009 Příspěvky: 102 Bydliště: Ostrov u Karlových Varů
|
Zaslal: út leden 25, 2011 10:24 pm Předmět: |
|
|
Zkus tady: Kód: | http://www.ford-puma.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4508 |
Jinak pravděpodobně osoba která tomu nejlépe rozumí...autoelektrikář. |
|
Návrat nahoru |
|
LUKINO Puma Novice

Registrace: 24.1. 2011 Příspěvky: 2 Bydliště: Prostějov
|
Zaslal: st leden 26, 2011 1:21 pm Předmět: |
|
|
tak pojistky jsme zkontroloval a ty jsou ok |
|
Návrat nahoru |
|
s4nch3z Puma Racer

|
Zaslal: st leden 26, 2011 6:15 pm Předmět: |
|
|
Jak píše JimiCrow, mrkni na tenhle topic - to je moje anabáze s blinkrama
http://www.ford-puma.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4508
Pokud máš oboje pojistky určitě ok, tak zkus tohle...
Vymontuj tu skříňku z auta a pořádně ji prostříkej ze všech možných stran kontaktolem. Nech to pořádně vyschnout (nejlépe přes noc) a zkus, jestli to nepomohlo.
Pokud ne, tak zavolej na nějaký šroťák v okolí, jestli mají tu skříňku skladem (stejná jako z Fiesty) a zajeď to tam vyzkoušet. Vyzkoušej zvlášť skříňku i to relé. Pozor, ta skříňka musí být úplně stejná jako ta tvoje (stejný počet pinů, stejný vraceč blinkrů atd.), protože jinak ti to nebude fungovat správně a ještě ti to povyhazuje pojistky.
Jestli bude fungovat, tak to asi hned kup a spokojeně jeď domů.
U nás na šroťáku ji měli za 700 Kč, relé je zvlášť, ale nevím za kolik (počítám, že za daleko méně). Jinak Elton tu skříňku má za 500 Kč + pošta.
Pokud se rozhodneš se v té svojí skříňce vrtat, tak tě musím upozornit, že je to skládačka jako prase. Připrav se na to, že když ji rozmontuješ, tak ti z ní vypadnou různé malé věcičky, které je třeba zase dát na jejich původní místo.
Mě se povedlo to poskládat zpátky do provozuschopného stavu a mám už v tom docela velkou praxi. Jediná věc, která se mi nepovedla, je takový malý kousek drátku, který vypadá skoro stejně jako žrádlo do kancelářské sešívačky, jen má jednu stranu kratší a druhou delší. Ten malý hajzl zajišťuje to, že ti čudlík na výstražné blinkry jedním stiskem ty výstražné zapne a druhým zase vypne. Já jsem nakonec dopadl tak, že jsem musel vymontovat i tu pružinku zpod čudlíku, protože mi ty výstražné blinkry pořád blikaly a nešly vypnout. Teď když chci zapnout výstražné, tak tedy musím ten čudlík vytáhnout ručně nahoru a pro vypnutí zatlačit zase dolů.
Pokud z toho nic nepomůže, tak pak jedině autoelektrikář... |
|
Návrat nahoru |
|
pumAvatar Puma Racer

Registrace: 4.11. 2008 Příspěvky: 688 Bydliště: Pardubice
|
Zaslal: st leden 26, 2011 8:36 pm Předmět: |
|
|
4 s4nch3z: Sorry, za OT, ale teď jsem si všiml, že máš v podpisu super popis řešení závad a tak jsem se musel optat... Platí to i na prasklou pneumatiku?!  _________________ Puma is my Avatar! - "Řidič si nevybírá auto... Auto si vybírá řidiče!!!" |
|
Návrat nahoru |
|
s4nch3z Puma Racer

|
|
Návrat nahoru |
|
Lopez Puma God

Registrace: 1.12. 2006 Příspěvky: 1079 Bydliště: Praha matka měst a nálad
|
Zaslal: út únor 01, 2011 11:57 am Předmět: |
|
|
já bych opět hledal závadu v tom relé zkus ho také rozebrat ja ho měl vypálené _________________ Ford PUMA 1,4 16v 90hp panther blackMotordeath
Ford PUMA 1,7 16v 125hp Red Dragon provoz naE85 zatím bez problemu;)new informace E85 již ujel 10000!km a stále jezdí jen mezi 3-4 tis otáčkami je výkonnostní propad a při studeném startu je potřeba nechat motor cca 5min.ohřát jinak se dusí taky nejede víc jak 200km/h ale zrychlení z nuly je rychlejší. |
|
Návrat nahoru |
|
HmerX Puma Driver

Registrace: 4.3. 2011 Příspěvky: 167 Bydliště: Letovice
|
Zaslal: út březen 18, 2014 3:32 pm Předmět: |
|
|
ahoj, nemám auto doma, a potřeboval bych zjistit, jaký je tam typ relé ... víte ? _________________ Ford Puma black metal 1,7 16V r.v 99
Ford Mondeo blue tonic 2,5 V6 r.v 98 |
|
Návrat nahoru |
|
|