| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Anubis Puma Driver

Registrace: 4.10. 2006 Příspěvky: 486 Bydliště: Ostrava - Svitavy
|
Zaslal: st říjen 04, 2006 9:18 pm Předmět: Puma na LPG |
|
|
Sháním informace o Pumě na LPG. Jezdím denně a tak koketuju s myšlenkou alternativního pohonu. Pokud se budu chtít trošku "protáhnout" možnost benzínu mi zůstane. Volal jsem do několika firem a informace jsou si velice podobné samozřejmě mimo cen. Nejlevnějc mi to nabídli do 20000.- sakum prdum se vším. Důležitý je přívod sání od škrtící klapky k motoru: pkud je kovové stačí řízení směsi přes lamda sondu = do 20000,- pokud je plastové je nutné řízení vstřiku a ochrana proti zašlehnutí, protože pak je plast v háji a nedojedete ani na benzín = 35000,- Mám kliku s kovovým přívodem - čili levnější varianta. Výhody jsou zřejmé - levnější provoz, šetření motoru a v případě havárie nemusíme investovat do odtahové služby . Nevýhody - prostor v kufru pro LPG nádž, investice pořízení, menší výkon o 10%. Má někdo s pohonem na plyn v pumě osobní zkušenosti? Vítám každou dobrou radu. _________________ Moje úpravy: www.vmtuning.blog.cz
 |
|
| Návrat nahoru |
|
Matěj Puma God

Registrace: 22.6. 2006 Příspěvky: 1093
|
Zaslal: st říjen 04, 2006 10:26 pm Předmět: |
|
|
Ja bych plyn do Pumy necpal, ten motor utahas.. Udelej to na Facku kde jinej motor sezenes za 2500,- ale na Pume..? Nebo bych to udelal treba na 4,2 V8 napr. BMW .. To neutahas.. _________________ Ford Puma 1,7 VCT 2006-2010 |
|
| Návrat nahoru |
|
SiD Puma God

Registrace: 2.7. 2006 Příspěvky: 1036 Bydliště: Home - Pardubice, school - Brno
|
Zaslal: st říjen 04, 2006 11:32 pm Předmět: |
|
|
setreni motoru?? co??
prave pokud vim tak plyn moc ten motor nesetri a ty motory driv skoncej.. _________________ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ No Past, no Future..._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ ...no Problems, just the Moment! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ |
|
| Návrat nahoru |
|
Anubis Puma Driver

|
Zaslal: čt říjen 05, 2006 1:29 pm Předmět: Puma na LPG |
|
|
Právě proto, že nemám zkušenosti potřebuju někoho kdo je má. Když lítáš po netu tak všude vidíš tohle:
Výhody:
náklady na pohonné hmoty
snížení hlučnosti motoru
lepší emise
prodlužení životnosti motoru
delší dojezd (dvě nádrže)
možnost jízdy na benzín
Nevýhody:
snížení výkonu asi o 5% (z praxe u karburátorových vozidel tomu muže být naopak a u vstřikování lze výkon doprogramovat i zvýšit) zvýšení spotřeby paliva asi o 10%
Co na tom je pravdy nevím - ty máš pumu na LPG - nebo něco jinýho? _________________ Moje úpravy: www.vmtuning.blog.cz
 |
|
| Návrat nahoru |
|
SiD Puma God

|
Zaslal: čt říjen 05, 2006 3:47 pm Předmět: |
|
|
pumu na LPG sem videl jednou.. v ackach..
kazdopadne tatka to hned zavrhl s tim ze ty motory dou rychle do hajzlu.. je fakt ze jezdiz za levno.. ale na druhou stranu prej rychle zdevastujes motor a musis resit novej nebo opravu.. takze to ve finale vyjde nastejno..
rikal ze to by se vyplatilo mit tak rok a pak se ji rychle zbavit.. _________________ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ No Past, no Future..._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
|
| Návrat nahoru |
|
Anubis Puma Driver

|
Zaslal: čt říjen 05, 2006 8:01 pm Předmět: LPG |
|
|
Ve Fordu říkali, že motor 1.7 16V - moje verze - je vzhledem k hmotnosti auta k neutahání. Pokud by opravsu byla pravda, že to zmenší výkon o 5-10% tak bych na tom byl furt líp než verze 1.4 Já nevím - jedni říkaj to a druhý ono. Ještě se rozmyslím - teď musím nacpat prachy do kastle a laku - takže času mám do vánoc dost. Seženu víc informací a bude se vidět. _________________ Moje úpravy: www.vmtuning.blog.cz
 |
|
| Návrat nahoru |
|
SiD Puma God

|
Zaslal: čt říjen 05, 2006 9:41 pm Předmět: |
|
|
k neutahani?? tak to by me zajimalo co udelali ty nemci s pumou nez prisla do ruky me... _________________ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ No Past, no Future..._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
|
| Návrat nahoru |
|
Matěj Puma God

|
Zaslal: čt říjen 05, 2006 10:09 pm Předmět: |
|
|
Pumu utahas velice snadno, zalezi na pristupu.. Ja bych to nedelal, jednak bys musel hodne jezdit aby se ti to vratilo a druhak se domnivam ze tim vyrazne zkratis zivotnost motoru.. Jinych motoru mozna ne vyrazne, ale u tohohle motoru bych se fakt bal..
A jeste si myslim ze bys mel prihlizet k tomu ze se to auto bude hur prodavat s LPG a najetymi kilometry..  _________________ Ford Puma 1,7 VCT 2006-2010 |
|
| Návrat nahoru |
|
Frostik Puma Racer

Registrace: 31.3. 2006 Příspěvky: 367 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 6:57 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | ... Do Pumy to muze dat leda idiot/soorry, ... |
to je snad poprvé co souhlasím s anonymem, ale vystihl to naprosto přesně  _________________ AUDI TT 1,8T quattro 225HP/280Nm
ex. Puma 1,7 VCT ... 144 HP
úpravy :
- přímé sání K&N, svíčky DENSO Iridium Power
- PIPER FastRoad + vylehčená řemenice PIPER (exhaust)
- laděné svody a výfuk
- úprava hlavy + leštěné kanály
sprint 400 m = 15,54 sec |
|
| Návrat nahoru |
|
SiD Puma God

|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 7:43 am Předmět: |
|
|
presne tak.. taky s nim musim souhlasit.. pokud chce nekdo jezdit levne tak do toho nemel michat pumu.. to si myslim ja.. ja sem zkousel jezdit s hodne lehkou nohou ale nevydrzel sem to dostatecne dlouho aby mi to spocitalo spotrebu  _________________ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ No Past, no Future..._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
|
| Návrat nahoru |
|
Aluna Puma Racer

Registrace: 7.9. 2006 Příspěvky: 890 Bydliště: Mělník (teda malá vesnička u něj:)
|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 8:03 am Předmět: |
|
|
Pardon, zasejc to prihlaseni  |
|
| Návrat nahoru |
|
Frostik Puma Racer

Registrace: 31.3. 2006 Příspěvky: 367 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 8:28 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | ... Jo jinak bych to rekl asi tak... ze nafta a plyn patri do kamen a ne do sportovniho auta ... |
hlavně to LPG do kamen nedávejte i s tlakovou lahví  _________________ AUDI TT 1,8T quattro 225HP/280Nm
ex. Puma 1,7 VCT ... 144 HP
úpravy :
- přímé sání K&N, svíčky DENSO Iridium Power
- PIPER FastRoad + vylehčená řemenice PIPER (exhaust)
- laděné svody a výfuk
- úprava hlavy + leštěné kanály
sprint 400 m = 15,54 sec |
|
| Návrat nahoru |
|
Matěj Puma God

|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 12:06 pm Předmět: |
|
|
Jeste pro spalovani LPG je potreba vyzsi teploty= vyzsi opotrebeni motoru, vetsi koroze okolo motoru a vyfuku.. _________________ Ford Puma 1,7 VCT 2006-2010 |
|
| Návrat nahoru |
|
deadlift Puma Driver

Registrace: 27.4. 2006 Příspěvky: 162 Bydliště: VC
|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 5:36 pm Předmět: |
|
|
| Frostik napsal: | | Anonymous napsal: | ... Jo jinak bych to rekl asi tak... ze nafta a plyn patri do kamen a ne do sportovniho auta ... |
hlavně to LPG do kamen nedávejte i s tlakovou lahví  |
Pockejte jsi na ethanol Ten ma naopak veci vykon. Uvidime jestli bude mozne stare kary na to nejak predelat bylo by daleko lepsi nez LPG a podobne alternativy. |
|
| Návrat nahoru |
|
Maw Puma Driver

Registrace: 7.7. 2006 Příspěvky: 347
|
Zaslal: pá říjen 06, 2006 5:43 pm Předmět: |
|
|
.
Naposledy upravil Maw dne po únor 22, 2010 12:21 am, celkově upraveno 1 krát. |
|