Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MarekBlack Puma Owner
Registrace: 24.3. 2007 Příspěvky: 73 Bydliště: Praha
|
Zaslal: so únor 06, 2010 11:52 am Předmět: ABS a protikluz |
|
|
Zdravím pumaří :0) včera se mi z ničehonic rozsvitilo ABS i protikluz.Cítím že to nebrzdí tak jak by mělo,pojistky jsou v pohodě.Co radíte?Zajet do Forda na diagnostiku?Kolik může taková diagnostika stát?Díky všem za rady.... |
|
Návrat nahoru |
|
ttoomm Puma Driver
Registrace: 16.2. 2008 Příspěvky: 415
|
Zaslal: so únor 06, 2010 12:14 pm Předmět: |
|
|
jj zajed na diagnostiku, nemusi to bejt nutne ford, kdekdo ma diagnostiku, nejlip bosch, tam ti reknou jaky cidlo ti odeslo... |
|
Návrat nahoru |
|
misakxt Puma God
Registrace: 7.8. 2007 Příspěvky: 1107 Bydliště: Čáslav
|
Zaslal: so únor 06, 2010 2:09 pm Předmět: |
|
|
pokud mu to huř brzdí tak to nebude čidlem........pokud odpojíš čidla tak to musí brzdit pořád stejně....... nebo se mu to jenom zdá pod tíhou rozsvícených kontrolek - to je samozřejmě pouze vtip _________________ Ford Puma 1.7 silver
Ford Focus 1.6 silver 3dv.lpg
|
Návrat nahoru |
|
MarekBlack Puma Owner
|
Zaslal: so únor 06, 2010 7:34 pm Předmět: |
|
|
Bydlím v Praze,jel sem z Jižáku do karlína.Jak jsem vyjel kontrolky zhasly,rozsvítili se až na nuseláku a svítí do teď tak nevím.Jsou nějaky splašený.A možná máš i pravdu že pod tíhou rozsvícených kontrolek mám takovej pocit horšího brždění :0) nicméně mi to štve že svítí :0) |
|
Návrat nahoru |
|
Lucius Puma Driver
Registrace: 27.10. 2008 Příspěvky: 455 Bydliště: Kosice
|
Zaslal: so únor 06, 2010 8:08 pm Předmět: |
|
|
Nedostal sa ti iba lad a sneh medzi cidla? Daj auto niekam do tepla nech sa vsetko roztopi a mozno to prestane _________________ Ford Puma 1,7 VCT 92Kw 1679ccm r.v.1998
Kia Rio 1.4i 71Kw 1399ccm r.v.2007 |
|
Návrat nahoru |
|
Veri Puma Driver
Registrace: 21.4. 2008 Příspěvky: 139 Bydliště: Ostrava
|
Zaslal: so únor 06, 2010 8:08 pm Předmět: |
|
|
Mě se nedávno tyhle kontrolky taky rozsvítily, ale s bržděním problém nebyl...Když jsem se s tím po nějaké době rozhodla zajet do servisu, tak zhasly a mohla jsem se vrátit domů... |
|
Návrat nahoru |
|
MarekBlack Puma Owner
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 9:55 am Předmět: |
|
|
No doufám že to bude jen někde v kontaktu páč jinak by ty kontrolky tolik neplašili.Je ale pravda že víc svítí než jsou zhasnutý :0) nicméně mě to dost štve. |
|
Návrat nahoru |
|
Pajos_ Puma Driver
Registrace: 28.10. 2008 Příspěvky: 315 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 11:35 am Předmět: |
|
|
V okamziku kdy se rozsviti kontrolky, autu by nemel fungovat ani protiprokluz ani ABS takze je mozny, ze mu prijde, ze to hur brzdi!
Zkusil bych to na ty 2 hodiny dat do garazi u nejakyho centra a kdyz to nezabere, bude to chtit diagnostiku a zjistit ktery cidlo odeslo..
BTW: Z jakyho Jizaku jsi? Je nas tu dost na Chodove tak muzem dat nekdy rec.. |
|
Návrat nahoru |
|
MarekBlack Puma Owner
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 11:48 am Předmět: |
|
|
Bydlím přímo na Chodově,myslím že tebe konkrétně občas někde zahlídnu :0) Tuším že bydlíš kousek za centrem Chodov neni to tak? |
|
Návrat nahoru |
|
misakxt Puma God
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 12:37 pm Předmět: |
|
|
Pajos_ napsal: | V okamziku kdy se rozsviti kontrolky, autu by nemel fungovat ani protiprokluz ani ABS takze je mozny, ze mu prijde, ze to hur brzdi!
Zkusil bych to na ty 2 hodiny dat do garazi u nejakyho centra a kdyz to nezabere, bude to chtit diagnostiku a zjistit ktery cidlo odeslo..
BTW: Z jakyho Jizaku jsi? Je nas tu dost na Chodove tak muzem dat nekdy rec.. | Hele Pajoš nedávej tady dezinformace..pokud ti nejde ABS a protiprokluz tak to brzdí pořád stejně a hlavně to musí brzdit pořád stejně...rozdíl je jenom pokud se ti zablokuje kolo ale nepředpokládám že brzdí pořád smykem _________________ Ford Puma 1.7 silver
|
Návrat nahoru |
|
Johnik Puma Racer
Registrace: 10.4. 2006 Příspěvky: 1972 Bydliště: Za Prahou
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 1:19 pm Předmět: |
|
|
To misakxt: Nemáš úplně pravdu. Puma s odpojenou ABS bude brzdit mnohem hůř zadní náprava a díky tomu se celkově bude auto chovat při brždění neklidným dojmem. _________________ PumaTrip.webnode.cz
S Pumou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse, Hungarian Ford Puma Meeting Szelid, 25 Jahre Ford Puma Ahrdorf... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz... |
|
Návrat nahoru |
|
misakxt Puma God
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 1:28 pm Předmět: |
|
|
jak si na to přišel prosim tě?Puma má 4 kanálové ABS a jedinej rozdíl v tom jestli ti jde nebo nejde ABS je v tom že od 120km/h se zadní náprava už nerozděluje na každé kolo ale obě dohromady ..... je to základní bezpečností prvek že nefungující ABS ani nesmí ovlivnit brzdou sílu...při standartní situaci jsou všechny ventili v ABS otevřené a brzdná síla jde normálně s posilovače přes ABS jednotku na kola. _________________ Ford Puma 1.7 silver
|
Návrat nahoru |
|
ttoomm Puma Driver
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 2:34 pm Předmět: |
|
|
misakxt: jak to myslis s tema 120 kmh ze uz se to nerozdeluje? Kdyz nejde ABS tak jde tlak na vsechny kola porad a stejnej, kdyz se kolo prebrzdi tak se prebrzdi, abs nejde ne?
myslel jsem ze tlak na zadni kola by mel bejt porad stejnej, bez ohledu na to jeslti abs jde nebo nejde ne? kdyz jde tak je rozdil jenom v tom ze prebrzdeni kolo je regulovany pres abs |
|
Návrat nahoru |
|
misakxt Puma God
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 4:29 pm Předmět: |
|
|
myslel jsem to tak samozřejmě že když ABS funguje tak od 120km/k obě zadní kola brzdí stejně bez ohledu na to ze kterého zadního čidla přijde signál že je ve smyku....nevím proč to tak je ale je to tak.nějakou logiku to má ale to už bych tady spekulovalvproč to tak je... _________________ Ford Puma 1.7 silver
|
Návrat nahoru |
|
ttoomm Puma Driver
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 4:39 pm Předmět: |
|
|
jo tak si to myslel, tak mi docela logiku dava, mozna v urcitejch situaich pri rychly jizde na dalnici a brzdeni v zatacce by blokovani jenom jednoho kola a brzdeni druhyho zadniho normalne mohlo zpusobit smyk nebo nervozitu auta celkove kdyz si to tak zkousim predstavit ale je to jenom spekulace no |
|
Návrat nahoru |
|
|