|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
14kapr88 Puma Novice

Registrace: 12.10. 2013 Příspěvky: 12 Bydliště: Kolín
|
Zaslal: po leden 04, 2016 7:15 pm Předmět: Předělaní pumy na buggy |
|
|
Zdravím, chtěl bych použít díly z pumy a předělat to do rámu do buggy tak aby motor byl v Zadu ale řeším pár problému. co s řazením ? jak udělat zadní nápravu ? napadlo mě použít přední tehlice a ramena ale nemám pak další na předek . děkuji za rady |
|
Návrat nahoru |
|
Johnik Puma Racer

Registrace: 10.4. 2006 Příspěvky: 1974 Bydliště: Za Prahou
|
Zaslal: st leden 06, 2016 3:52 pm Předmět: |
|
|
Nebylo by lepší použít namísto McPhersona z přední nápravy Pumy.
Lichoběžníkovou nápravu. Vytvoříš svařním trubek. Viz toto:
Kód: | http://auta5p.eu/informace/podvozek/podvoz_04.gif |
Předpokládám, že buggy bude stejně z trubkového rámu. Přední nápravu můžeš udělat zrovna tak.  _________________ PumaTrip.webnode.cz
S Pumou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse, Hungarian Ford Puma Meeting Szelid, 25 Jahre Ford Puma Ahrdorf... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz... |
|
Návrat nahoru |
|
14kapr88 Puma Novice

|
Zaslal: st leden 06, 2016 4:37 pm Předmět: Naprava |
|
|
Taky mě napadlo předělat zadní nápravu tak aby jsem tam mohl za dělat poloosy ale furt nevím ják 😕. Do předu dám ramena a řízení z pumy. |
|
Návrat nahoru |
|
Johnik Puma Racer

|
Zaslal: čt leden 07, 2016 10:32 pm Předmět: |
|
|
To jako, že by si chtěl použít jako zadní nápravu do buggyny tu zadní z Pumy? Není to nesmysl z hlediska jízdních vlastností? Můžeš použít i něco lepšího třeba jakékoliv nezávislé zavěšení. Ta buggyna má být do nějaké soutěžě? Do autocrossu? Jaké jsou u těch buggyn pravidla? Nebo to bude pouze vozítko pro srandu?
Myslím, že pro poloosy by šlo použít část náboje s předku s tím, že musíš předělat uchycení do ramen. _________________ PumaTrip.webnode.cz
S Pumou navštívená místa: Nürburgring Nordschleife, European Ford Puma Meeting Valkenburg, FordFair in Silverstone, Stelvio Pass, 15 Jahre Ford Puma Dorsel, Isle of Man, Hungaroring, Lausitzring, Transfagarasan, Romantische Strasse, 20 Jahre Ford Puma Köln, Grossglockner Hochalpenstrasse, Hungarian Ford Puma Meeting Szelid, 25 Jahre Ford Puma Ahrdorf... Fordem tam, vlakem zpět rulezzz... |
|
Návrat nahoru |
|
14kapr88 Puma Novice

|
Zaslal: pá leden 08, 2016 3:05 am Předmět: |
|
|
Je to buggy na pole. Nahoře jsi psal že mám použít lichoběžníkovou nápravu. Lichoběžníková náprava je na pumě vzadu. už mě to taky napadlo dat do Zádu upravený přední těhlice ale potom mě to odradilo protože bych neměl co na předek. |
|
Návrat nahoru |
|
Johnik Puma Racer

|
Zaslal: út leden 19, 2016 3:01 pm Předmět: |
|
|
Nn, zadní náprava Pumy je vlečná (viz obr):
Kód: | http://www.autolexicon.net/obr_clanky/cs_klikova_naprava_004.jpg |
Lichoběžníková náprava má dvě ramena. Jednotlivá kola jsou na sebe navzájem nezávislá, což v případě zadní nápravy Pumy neplatí.
Samozřejmě tento výklad není pro tebe tak důležitý jako to, že pokud budeš chtít zadní pohon a použít původní díly z auta, tak se rozřezání a úpravě některých dílů nevyhneš. Možná, že nejednoduší a nejefektivnější řešení bude sehnat ještě jednu přední nápravu, kterou budeš následně fixovat natáčení kol. Prostě nápad.  _________________ PumaTrip.webnode.cz
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
|