Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
incredible Puma Owner

Registrace: 4.1. 2014 Příspěvky: 20 Bydliště: Liptovský Mikuláš
|
Zaslal: po únor 03, 2014 9:38 am Předmět: nove brzdy |
|
|
Zdravim vas,
predvcerom som dal znamemu skontrolovat auto a uz objednava nahradne diely. Nebudeme na tom setrit no a vymenit treba aj brzdy. Kedze je zname ze na Pume brzdy rychlo slabnu, tak by sme tam chceli dat nieco poriadne - on vybral znacku Brembo. Co na to poviete, mozem sa tesit na dlhodoby kvalitny brzdny ucinok? |
|
Návrat nahoru |
|
Zdeny Puma Racer

Registrace: 28.10. 2009 Příspěvky: 681 Bydliště: Boskovice
|
Zaslal: po únor 03, 2014 11:49 am Předmět: |
|
|
Bude to lepší, ale nic světobornýho neočekávej Ty origo brzdy jsou prostě malý a hrozně se hřejou  |
|
Návrat nahoru |
|
WaynE Puma Driver

Registrace: 22.2. 2011 Příspěvky: 466
|
Zaslal: po únor 03, 2014 5:08 pm Předmět: |
|
|
Neviem co mate za auto vy, ale ja na ford puma zo seriovymi brzdami pri 100km rychlosti ked riadne sliapnem na brzdy lizem celom celne sklo :) Ono dobre odvzdusnenie z kvalitnou kvapalinou robi divi :) |
|
Návrat nahoru |
|
Zdeny Puma Racer

Registrace: 28.10. 2009 Příspěvky: 681 Bydliště: Boskovice
|
Zaslal: po únor 03, 2014 5:17 pm Předmět: |
|
|
Jednou Možná 2x Já brzdy měnil když jsem se po projížďce vrátil do města a ze 160 se tomu už zastavit moc nechtělo S nervama, kopáním do volantu, fialovejma kotoučema a smradem jsem dojel domů a objednával ST brzdy  |
|
Návrat nahoru |
|
johnyzi Puma God

Registrace: 25.10. 2009 Příspěvky: 1115 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po únor 03, 2014 5:19 pm Předmět: |
|
|
Brzdy brembo je moc siroky pojem, jake desticky? Oboji brembo stoji za prd... Tvrdej kotouc i deska
Kapalina a jeji pravidelna vymena je taky dulezita samozrejme... Ono i se seriovejma to nejak brzdi ale muze to brzdit i lepe;) _________________ Focus ST 2008 FL, 285ps 465nm
-------------------
Moje ex:Ford Puma 1,7 Futura r.v.2000 v Recaru |
|
Návrat nahoru |
|
Majki Puma Driver

Registrace: 10.5. 2012 Příspěvky: 167 Bydliště: Košice
|
Zaslal: po únor 03, 2014 6:34 pm Předmět: |
|
|
ja mam brembo max a dosky ferodo premier, brzdi to velmi dobre, nepiskaju, a vydrzia velmi dlho a to ich nesetrim |
|
Návrat nahoru |
|
johnyzi Puma God

|
Zaslal: po únor 03, 2014 7:08 pm Předmět: |
|
|
jaký jsou ferodo to nevím, ale řekněme z běžně dostupných komponent je velmi dobrá kombinace brembo max a desky textar, které jsou měkčí _________________ Focus ST 2008 FL, 285ps 465nm
-------------------
|
Návrat nahoru |
|
incredible Puma Owner

|
Zaslal: st únor 05, 2014 12:05 am Předmět: |
|
|
a preco nemozu byt tvrde aj dosky aj kotuce? |
|
Návrat nahoru |
|
johnyzi Puma God

|
Zaslal: st únor 05, 2014 8:11 am Předmět: |
|
|
Ale muzou proc by nemohly, ale brzdnej ucinek je nic moc. Jednak je riziko ze to bude otravne piskat( to je ale vedlejsi) ale mezi obema komponentama pokud maji podobnou tvrdost tak nevznika dostatecne treni ( bude to brzdit ale muze lip) .trosku extremni priklad soupej kovem o kov a nebo treba gumou o kov.Jak je guma mekci mnohem lepe prilne k povrchu a ma vetsi treni( a taky rychleji ubyva) stejne to je u brzd, ktere jsou z ruzne tvrdych slitin. Ja osobne obetuju mensi vydrz desticek za lepsi brzdnej ucinek. Navic to muze byt i opacne ze mas tvrdou desku a mekci kotouc, tam je pak zase velke riziko rychleho zkrouceni kotoucu , takze tahle opacna kombinace taky neni dobra. Nerikam, ze nejsou i jine dobre kombinace ale me i pratelum se nejvic osvedcili bud komplet ATE brzdy a nebo asi nejlepsi za rozumne penize prave brembo max a desky textar _________________ Focus ST 2008 FL, 285ps 465nm
-------------------
|
Návrat nahoru |
|
HmerX Puma Driver

Registrace: 4.3. 2011 Příspěvky: 167 Bydliště: Letovice
|
Zaslal: st únor 05, 2014 11:21 am Předmět: |
|
|
podle mě opravdu nejlepší investovat do přestavby na brzdy z Mondea V6 ... jediná nevýhoda je, že nejdou dát menší kola než 15" ... člověk se pak ale nemusí bát, že nedobrzdí ... a taky nemusí šlapat na brzdový pedál celou váhou těla měli jsme origo brzdy ... brždění třeba z delšího kopce katastrofa při náhlé potřebě brzdit zoufalství a nejistota ... a než kupovat nějaké kvalitní dražší komponenty - rovnou sehnat brzdy z Mondea a je klid ...
a co se týče značek: na Mondeo jsem kupoval desky do 4-pístků co tam mám .. koupil jsem Brembo ... ale na samotných deskách je vyraženo "Textar" tak jaká je to značka ? _________________ Ford Puma black metal 1,7 16V r.v 99
Ford Mondeo blue tonic 2,5 V6 r.v 98 |
|
Návrat nahoru |
|
johnyzi Puma God

|
Zaslal: st únor 05, 2014 1:22 pm Předmět: |
|
|
Textar je textar:) ono se to dneska stejne kolikrat vyrabi na jednom miste a ruzne prebaluje..prase aby se v tom vyznalo. Ale textar desky origo dostanes ve zlute krabici. Ja mam ted komplet ate ale na chvili jsem ted mel nejake tvrde desky a to byla hruza ( mam mondeo brzdy). Asi nejvetsiho majzla je potreba dat na firmy z pohranici s polskem hlavne tesin, kde sezenete dily za dobre ceny ale casto jsou prave desky vozene z ciny a jen davane do krabicek ruznych vyrobcu, ale nerikam ze je to pravidlo _________________ Focus ST 2008 FL, 285ps 465nm
-------------------
|
Návrat nahoru |
|
incredible Puma Owner

|
Zaslal: pá únor 07, 2014 7:44 am Předmět: |
|
|
Tak nakoniec tam dame kotuce Brembo a platnicky ATE. |
|
Návrat nahoru |
|
WaynE Puma Driver

Registrace: 22.2. 2011 Příspěvky: 466
|
Zaslal: čt únor 13, 2014 9:28 pm Předmět: |
|
|
Ahoj. Nechcem zakladat nove tema tak to supnem treba sem. Daju sa dat brzdy z predu do zadu tak aby fungovala aj rucna brzda? Zevraj zadne kotucove brzdy (original) su na lanko prisposobene. Bude sa to dat ??? |
|
Návrat nahoru |
|
johnyzi Puma God

|
Zaslal: čt únor 13, 2014 10:54 pm Předmět: |
|
|
Neda, nema samostav. _________________ Focus ST 2008 FL, 285ps 465nm
-------------------
|
Návrat nahoru |
|
HmerX Puma Driver

Registrace: 4.3. 2011 Příspěvky: 167 Bydliště: Letovice
|
Zaslal: pá únor 14, 2014 12:13 pm Předmět: |
|
|
ale samostav mají jen bubny, ne ? jestli chce dát dozadu kotouče, tak samostav nemusí řešit, nebo ano ? _________________ Ford Puma black metal 1,7 16V r.v 99
Ford Mondeo blue tonic 2,5 V6 r.v 98 |
|
Návrat nahoru |
|
|