Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Irsch Puma Novice
Registrace: 5.4. 2012 Příspěvky: 9 Bydliště: Strakonice
|
Zaslal: čt duben 05, 2012 11:43 pm Předmět: Nastavení výšky světel |
|
|
Zdravím...
V prosinci jsem trefil srnku, kdo by si nepřál pod stromeček takové nadělení, že ano... Naštěstí to odnesl jen lak na nárazníku, a pravé světlo které prasklo... Tudíž jsem musel pořídit nové, které jsem však namontoval až v nedávné době, protože se mi ho nechtělo přes zimu trápit, a co kdyby náhodou...
Problém je v tom, že to nové světlo svítí příliš "k zemi", takže na tlumený vidim úplný hovno. Na ovladači ladění mám nastavenou 0, takže by obě světla měli svítit přímo. Ještě jsem si všiml mechanického ladění přímo na světle, ale to se týká ladění do stran že ano? Každopádně jsem s ním zkoušel pootáčet a výsledný efekt nebyl žádný...
Poradí někdo jak z toho ven? Nerad bych trefil další srnku.
Předem dík za radu. |
|
Návrat nahoru |
|
Jenik Puma Driver
Registrace: 21.5. 2011 Příspěvky: 419 Bydliště: Praha 9
|
|
Návrat nahoru |
|
faust54 Puma God
Registrace: 28.10. 2008 Příspěvky: 1350
|
Zaslal: pá duben 06, 2012 8:42 am Předmět: |
|
|
No, jsou tam dva spunty..., jeden je vice k blatniku-to by mel byt sklon a druhy je blize k masce a to je do stran... Kazde auto ma tyto dva na svetlech..., to kolecko co mas v aute na nastaveni sklonu se pouziva jen pri zatizeni zadni napravy, aby si nesvitil protijedoucim lidem do oci, tak se to tim sklapi... _________________ Ford Fiesta ST180 red r.2015
VW Golf MKIII Cabrio GTI 8v blue r.93
Ford Puma 1.7 r.99 silwer - EX (crash)
Ford Puma 1.7 r.01 silwer - EX
http://www.youtube.com/watch?v=wzVuQiwFwFA |
|
Návrat nahoru |
|
johnyzi Puma God
Registrace: 25.10. 2009 Příspěvky: 1115 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá duben 06, 2012 9:26 am Předmět: |
|
|
nech si to seřídit v servisu doma to nikdy pořádně neuděláš pokud nemáš nějaký značky, stojí to pár korun _________________ Focus ST 2008 FL, 285ps 465nm
-------------------
Moje ex:Ford Puma 1,7 Futura r.v.2000 v Recaru |
|
Návrat nahoru |
|
Falcon Puma Owner
Registrace: 15.7. 2010 Příspěvky: 64 Bydliště: Louny
|
Zaslal: pá duben 06, 2012 11:00 am Předmět: |
|
|
Souhlas, v zimě mi to seřizoval v servisu, měl to za 3 minuty hotový... mají na to takovej jednoduchej přípravek a seřídí to perfektně.
Ono totiž každý světlo svítí trošku jinam, vím že levý je vyosený doprava, aby neoslňovalo protijedoucí. _________________ <i>Když mi bylo šest, měl jsem mnoho přání, ale nebyly prachy... Teď prachy jsou a šest je mi pořád.</i> |
|
Návrat nahoru |
|
Irsch Puma Novice
Registrace: 5.4. 2012 Příspěvky: 9 Bydliště: Strakonice
|
Zaslal: pá duben 06, 2012 12:28 pm Předmět: Irsch |
|
|
Dík moc, jsem úplně slepej...
Jsem si toho malýho kolečka na ladění výšky vůbec nevšim... |
|
Návrat nahoru |
|
Mooney Puma Owner
Registrace: 17.1. 2013 Příspěvky: 20
|
Zaslal: st březen 06, 2013 6:20 pm Předmět: padly svetla |
|
|
Pardon ze to pisu sem, ale tyka se to svetel, Jel jsem ted po dalnici a svetla mi najednou padly dolu a na ovladani, aby se zvedly nereagujou. K tomu vsemu se jedno porad nastavuje samo nahoru dolu porad dokola a nevi jakou si vybrat pozici... Nevite co tomu je ? Ma to svoji hlavu nebo co? Jsem koupil nejakou naladovou pumu kazdou chvili ji neco je. a to uz jsem dal pres 30 000 za opravy |
|
Návrat nahoru |
|
xseries60 Puma Driver
Registrace: 24.8. 2010 Příspěvky: 382 Bydliště: Praha 4
|
Zaslal: st březen 06, 2013 7:16 pm Předmět: |
|
|
Pokud se pohybuje, tak máš šanci na tu nejlevnější opravu. Potenciometr na nastavení výšky. Vyndej ho a proměřuj odpor za současného pohybování. Popřípadě mi napiš SZ. jeden mám.... |
|
Návrat nahoru |
|
johnyzi Puma God
Registrace: 25.10. 2009 Příspěvky: 1115 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st březen 06, 2013 11:06 pm Předmět: |
|
|
jestli ti spadla optika dolů, tak stačí světlo rozebrat a znovu světlo zacvaknout do takového bílého plastu, který je spojenej právě se štelováním sklonu, jinak jestli máš špatnej motorek buď vyměnit nebo jezdit bez něj, já to mam funkční po 2 letech a stejně to nevyužívám _________________ Focus ST 2008 FL, 285ps 465nm
-------------------
Moje ex:Ford Puma 1,7 Futura r.v.2000 v Recaru |
|
Návrat nahoru |
|
Mooney Puma Owner
Registrace: 17.1. 2013 Příspěvky: 20
|
Zaslal: pá březen 15, 2013 11:52 am Předmět: |
|
|
Tak už je to ok jen jsem to rozebral a sestavil.. znovu.. |