Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
xem Puma Novice

Registrace: 3.8. 2008 Příspěvky: 5 Bydliště: Jizerské Hory
|
Zaslal: pá prosinec 02, 2011 10:07 am Předmět: Otáčky |
|
|
Zdravím, mám problém s otáčkama, ale trochu jinak než se tu všude píše. Začalo to když jsem poprvé najel na dálnici po asi hodinové jízdě se mi úplně rozházely otáčky a na volnoběh šly samy nekontrolovaně nahoru a i při jízdě se držely výš než normálně. Pomohlo až odpojení baterky. Při normální jízdě je motor úplně v pohodě a vždycky až při najetí na dálnici kde se drží otáčky delší dobu stejně, se to vždy rozhází a začne to blbnout. U nás dálnice nepotřebuji takže jsem to nějak moc neřešil, ale teď po třech letech to začíná blbnout i bez najetí na dálnici a zajímá mě čím to může být. Napadla mě řídící jednotka, ale vážně nevím. Díky za rady |
|
Návrat nahoru |
|
Lopez Puma God

Registrace: 1.12. 2006 Příspěvky: 1079 Bydliště: Praha matka měst a nálad
|
Zaslal: pá prosinec 02, 2011 11:01 am Předmět: |
|
|
pročisti váhu vzduchu a volnoběžnej ventil nebo můžeš mít dirku v nějake te tlakovce ale to si prolez forum už se tu řešilo hodněkrát nebo ti to třeba někdo postne  _________________ Ford PUMA 1,4 16v 90hp panther blackMotordeath
Ford PUMA 1,7 16v 125hp Red Dragon provoz naE85 zatím bez problemu;)new informace E85 již ujel 10000!km a stále jezdí jen mezi 3-4 tis otáčkami je výkonnostní propad a při studeném startu je potřeba nechat motor cca 5min.ohřát jinak se dusí taky nejede víc jak 200km/h ale zrychlení z nuly je rychlejší. |
|
Návrat nahoru |
|
xem Puma Novice

|
Zaslal: pá prosinec 02, 2011 11:30 am Předmět: |
|
|
Váhu vzduchu jsem pročistil a na to ostatní jsem taky koukal, ale podle mě kdyby to bylo něco mechanického tak nepomůže vytánout baterku a hlavně by to dělalo pořád. ale takhle kdy se mi to znova vyresetuje tak to zas šlape jak hodinky klidně i celou sezonu než zas najedu na dálníci, kde se to rozhodí. ale pro jistotu to ještě projdu. |
|
Návrat nahoru |
|
johnyzi Puma God

Registrace: 25.10. 2009 Příspěvky: 1115 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá prosinec 02, 2011 11:39 am Předmět: |
|
|
pak ti nezbyde nic jinýho než na diagnostiku _________________ Focus ST 2008 FL, 285ps 465nm
-------------------
Moje ex:Ford Puma 1,7 Futura r.v.2000 v Recaru |
|
Návrat nahoru |
|
Tomopuma Puma Owner

Registrace: 7.7. 2008 Příspěvky: 62 Bydliště: Trnava
|
Zaslal: po prosinec 05, 2011 7:46 am Předmět: otáčky |
|
|
Mal som asi pred mesiacom rovnaky problém, vyčistil som váhu vzduchu, volnobežný ventil, škrtiacu klapku, nič nepomohlo, nakoniec bola chyba vo volnobežnom ventile, tak som ho vymenil a je pokoj. |
|
Návrat nahoru |
|
xem Puma Novice

|
Zaslal: út prosinec 06, 2011 8:39 am Předmět: |
|
|
Super díky moc za radu! |
|
Návrat nahoru |