Welcome to Ford Puma Czech!

Hlavní nabídka
Reklama
Kdo by chtěl platit víc, než musí? Zvolte si povinné ručení na ePojisteni.cz.
Diskuzní fórum

Ford Puma Club :: Zobrazit téma - vadná spojka nebo převodovka???
PřihlášeníUživatelHeslo
Přihlásit mě automaticky při každé návštěvě    
Registrace
Registrace
Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv
Přihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv
Obsah fóra Ford Puma Club » Motor

Přidat nové téma   Zaslat odpověď
vadná spojka nebo převodovka??? Přejít na stránku 1, 2  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
chucky
Puma Novice
Puma Novice

Registrace: 14.3. 2009

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:25 am    Předmět: vadná spojka nebo převodovka??? Citovat

Zdravím pumaři na mojí pumce 1,7 mi nějak zlobí převodovka nebo spojka vůbec nikdo nevý co by to mohlo bejt,tak doufám že se to už třeba taky někomu stalo a poradí

popis závady:někdy převodovka řadí normálně krásně a lehce a někdy tam nemůžu dát rychlost ani jednu,vždycky tam rvu spátečku dělá to rány a hýbne se vždycky celé auto a potom to je větčinou dobré a občas to zase zlobí a kdyš chci řadit rychlostní stupeň a zrovna to nejde tak musim při zmáčknuté spojce přidat ježtě plyn abych vyrovnal otáčky a pak tam jde někdy hladce,někdy se zubama takže to vypadá na spojku(že pořádně nevipne)ale spojka jinak zabírá vždycky krásně spíš ke konci a vypíná jinak pěkně.bojím se že kdyš se to rozdělá tak tam nebude nic vidět a na co se zaměřit na převodovku nebo na spojku?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Lopez
Puma God
Puma God

Registrace: 1.12. 2006

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 2:27 am    Předmět: Citovat

ja bych se zaměřil na synchrony v převodovce pokud musíš rovnat otáčky a nejde ti řadit nebo de ale pře zuby kort navíc jestli to dělá jen občas. jestli je to spojka poznáš nejednodušejc když skusíš zařadit za jedna a protočít kola s vyplím ASR pokud motor vytočíš do otáček a kola se skoro nehnou je to spojka pokud začnou hrabat hledal bych chybu v převodovce někdo bude mít možná lepší pro spojku příjemnější řešení Wink
Ford PUMA 1,7 16v 125hp Red Dragon provoz naE85 zatím bez problemu;)new informace E85 již ujel 10000!km a stále jezdí jen mezi 3-4 tis otáčkami je výkonnostní propad a při studeném startu je potřeba nechat motor cca 5min.ohřát jinak se dusí taky nejede víc jak 200km/h ale zrychlení z nuly je rychlejší.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky ICQ
vet
Puma Driver
Puma Driver

Registrace: 23.10. 2008

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 8:35 am    Předmět: Citovat

neco podobneho uz jsem na jednom aute videl tehdy postacilo vymenit olej v prevodovce! dela ti to pri zahratem aute i pri studenem?!

www.MAGIC-TUNINGTEAM.wz.cz
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky ICQ
smudlinkaxxl
Puma Driver
Puma Driver

Registrace: 18.11. 2009

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 11:14 am    Předmět: Citovat

Tohle synchrony nebudou,to by mu blbla třeba jedna nebo 2 rychlosti.
Buď má špatnou spojku nebo má třeba v háji spojkový lanko.
Taky by to chtělo omrknout táhlo od řadící páky a uložení toho systému.
Omrknout stav oleje v převodovce taky neni na škodu.
sqo
Puma Driver
Puma Driver

Registrace: 17.2. 2008

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 12:39 pm    Předmět: spojkove lanko Citovat

Ukaz mi spojkove lanko na pume Very Happy
Je tam hydraulicka spojka.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
bakan
Puma Driver
Puma Driver

Registrace: 2.2. 2010

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 2:31 pm    Předmět: Re: spojkove lanko Citovat

No tak tohle bych tipoval buď na synchrony nebo řadící vidličky klidně může bejt přiohnutá.Jak to píše Lopéz pokud dáváš meziplyn tak to odpovídá synchronům ale zlepšit by se to mělo když ohřeješ olej v převodovce ale nebude to stejně 100% řazení.Zkusit vyměnit olej a uvidíš jestli třeba z převodovky nepujde hodně pilin,na tý výměně oleje nic nezkazíš.Jinak spojku můžeš zkusit když pojedeš do nějakého kopce třeba na pětku necháš spadnout otáčky až na to že by se mělo podředit a sešlápneš plyn tak by ty otáčky měly zustat stejný pokud poletí nahoru tak klouže a mohla by špatně vypínat Surprised Surprised Surprised další názor do pranice.
edit:
Spiš bych to ale udělal následovně.Vyměnil bych olej v převodovce.Pokud se to zlepší tak supr pokud ne tak stejně by musela převodovka dolu což by znamenalo že když by byla spojka v háji tak by jsi to vyděl hned.Pokud bude OK tak by se třeba vyplatilo dát spojkovou sadu novou nevím kolik máš nalítáno.Ale když bude dobrá tak se pustíš do převodovky.A nebo se tady zeptáš Eltona jestli nemá na prodej jinou.Takhle bych to udělal jiný možnosti stejně nemáš
mod.edit: slouceny prispevky, priste pouzij tlacitko edit!
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
chucky
Puma Novice
Puma Novice

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 7:07 pm    Předmět: Citovat

Spojka se neprokluzuje to ne,převodovka tam je od eltona a je tam asi půl roku takže olej tam je jako novej a je ho tam akorád po kontrolní šroubek.už se mi podělala právě jedna převodovka a vubec se mi to nechce dělat znova.Jeden automechanik mi říkal že by to mohl bejt třeba nějakej bordel ve spojce že se tam třeba kousek vylomil nebo tak a pořádně se nevypne spojka(ten bordel to tam unáší) a na autě to nepoznám protože tu váhu auta to nepřekoná,dělá to spíš kdyš je to studený ale pravidlo to není,nejhorší je že to třeba týden zlobí každej den a pak je 14dní klid a řadí to jak víno takže kdyby byly špatný sinchrony tak by to nešlo furd,ale občas kdyš to tam kopnu kdyš to tam zrovna nejde tak se z toho ozívá takový rachotění ale taky ne vždycky no je to záhada,převodovka se mi znovu měnit nechce myslim si spíš že to bude tou spojkou ale bojim se že až se to rozdělá nebude nic vidět.
bakan
Puma Driver
Puma Driver

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 7:22 pm    Předmět: Citovat

Když to bude spojka tak jedině že by se vylomil kus přítlačáku nebo že by se rozpadlo ložisko ale to se mě nezdá.Když jsi tam dával tu převodovku tak jsi spojku nechal starou.Vystředil jsi ji???Jinak stejně bude muset špajska dolu ať chceš nebo nechceš.Já bych ten olej vypustil stejně a podíval se v jakým je stavu třeba budeš překvapenej.Je fajn že máš převodovku od Eltona ale klidně mohla bejt načatá a ty jsi ji dorazil nepoznáš na použitý převodovce v jakým je stavu a jak se k ní předchozí majitel choval Surprised Surprised Surprised Surprised
chucky
Puma Novice
Puma Novice

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 8:10 pm    Předmět: Citovat

Nechával jsem ji starou.vůbec jsem se na ni nekoukal byla dobrá,tak jsem to neřešil,jo jo tak já zkusim vypustit ten olej jestli tam nebudou nějaký špony nebo tak,Jo je mi jasný že nemusí bejt dobrá jen ji znovu kupovat a dávat jí tam to se mi vůbec nechce ale asi se nedá nic dělat no,myslel jsem jestli tohle už třeba někdo předemnou neřešil že by to třeba byla nějaká blbost jako třeba spojkovej válec nebo tak že by třeba někdy zlobil(propouštěl nebo tak)a proto by zlobilo vypínaní spojky.Já jsem rozdělal tu původní převodovku tam mi najednou nešla jednička a dvojka jinak zbytek krásně,byl tam trošku víc vyjedej takovej váleček/kolíček tak jsem ho potlouk spátky a už to řadilo jen jsem ji ježtě nesložil protože mě nešla dát vubec do sebe myslim si že se nejdřív musí vylisovat jedno kolečky z hřídelo co to drží jinak to asi nesložim ale rozdělat to šlo,jestli už někdo rozdělával a skládal tak rady a skušenosti ocením.
bakan
Puma Driver
Puma Driver

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 8:22 pm    Předmět: Citovat

No pokud to šlo rozložit musí to jíd i složit jen to chce stejnej postup jen v obráceným pořadí když jsi to rozdělával.No tak to si myslím že jsi asi udělal chybu že jsi se na ní nekouknul.Mohla prasknout třeba pružina v lamele jsou tam 4.Mohla vypadat dobře ale zdání klame.
chucky
Puma Novice
Puma Novice

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 10:26 pm    Předmět: Citovat

Je to tak půl roku možná už třištvrtě co jsem to měnil a do tedka to byla v pořádku tedka se tam muselo něco stát.já si to přesně nepamatuju protože jsem ji rozdělával tak před 2-3měsícema ale vim že mi tam něco nešlo a že se to musí dál rozdělat aby to šlo složit jak má
Martuch.rs
Puma Owner
Puma Owner

Registrace: 24.5. 2008

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 10:29 pm    Předmět: Citovat

Tak to rozdelej, nevim co tu resis.Co clovek to nazor.
bakan
Puma Driver
Puma Driver

PříspěvekZaslal: čt červen 03, 2010 10:33 pm    Předmět: Citovat

To jsem říkal taky.Zkusit ten olej a pokud se to nezmění převodovka ven.A buď to bude spojka nebo špajska. Surprised Surprised Surprised Surprised Surprised a podle toho se zařídíš Smile
chucky
Puma Novice
Puma Novice

PříspěvekZaslal: pá červen 04, 2010 2:49 pm    Předmět: Citovat

Tak jo musim to co nejdřív udělat,ježtě ale skusim ten olej,lil jsem tam tu plnou sintetyku 80w70 nebo něco takovýho co tam patří asi za 300kč litr je to nutný nebo by stačil obyč převodovej olej?
bakan
Puma Driver
Puma Driver

PříspěvekZaslal: pá červen 04, 2010 3:04 pm    Předmět: Citovat

No zkus ho nejdřív vypustit a uvidíš v jakým je stavu jestli tam bude bordel nebo něco jinýho třeba.Ale asi bych tam nalil zpět olej který tam má bejt.Vyskozitu mam dojem že je napsaná v manualu tady na foru v stahněte si Surprised
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Ford Puma Club » Motor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejít na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.