Registrace: 1.12. 2006 Příspěvky: 1079 Bydliště: Praha matka měst a nálad
Zaslal: ne září 09, 2007 1:23 am Předmět: jak spravne hledat
mod.edit: probehla tu diskuze o tom jak spravne vyhledavat.. pro ty co porad nevi je tady snad dostatecne vysvetleni.. timto i dekuji lopezovi za pekne screenshoty
§8
Než položíš dotaz, použij tlačítko HLEDAT.
možna to někoho překvapí ale ja at se snažim jak chci tak my vyhledavač pomalu nikdy nic nenajde a tak by mně zajimalo jak jste na tom vy
protože ono probírat se všema přispěvkama když něco hledaš _________________ Ford PUMA 1,4 16v 90hp panther blackMotordeath
Ford PUMA 1,7 16v 125hp Red Dragon provoz naE85 zatím bez problemu;)new informace E85 již ujel 10000!km a stále jezdí jen mezi 3-4 tis otáčkami je výkonnostní propad a při studeném startu je potřeba nechat motor cca 5min.ohřát jinak se dusí taky nejede víc jak 200km/h ale zrychlení z nuly je rychlejší.
Registrace: 15.8. 2006 Příspěvky: 235 Bydliště: Česká Lípa
Zaslal: ne září 09, 2007 3:52 am Předmět:
Též by mě celkem zajímalo, zda to někomu funguje, nebo jsem oprandu jen já takový jelito že s tím neumím
Tak napřáklad mi připadá zvláštní, když zadám výraz "topení" že to nic nenajde. Ono mi to prakticky nenajde nic i když zadám cokolev jiného, tak netusím kde je chybka
Registrace: 24.1. 2006 Příspěvky: 652 Bydliště: Praha
Zaslal: ne září 09, 2007 8:52 am Předmět:
Klíčové slovo: topení = 15 výsledků hledání.
Nejlepší je toto nastavení:
- Zobrazit výsledek jako: Příspěvky
- Zobraz prvních: všechny dostupné - znaků z příspěvku _________________ Ford Puma 1.7 VCT - bejvávalo
§ 12, Jízda v jízdních pruzích - Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačrných na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění
Zaslal: ne září 09, 2007 9:17 am Předmět: hledání funguje
Topení? 15 témat obsahujících toto slovo!
Jinak dvě rady: protože v češtině skloňujeme, mění se nám koncovka slova; zrovna "topení" je špatný příklad, má ve spoustě pádů stejnou koncovku -í, ale například slovo "ventil" - při tomto zápisu budou nalezena pouze slova v 1. pádu jednotného čísla. Chceme-li všechny výskyty slova ventil, v jakémkoli pádu a čísle, zadáme do hledacího pole toto: "venti*" (bez těch uvozovek). Hvězdička je totiž zástupný znak - "žolík" - za jakékoliv písmeno nebo skupinu písmen. Takže ono to najde opravdu ventil ve všech pádech - ventil, ventilu, ventilem, ventily, ventilů... (ovšem - najde to v tomto případě také slovo "ventilátor" ve všech pádech...)
Druhá rada: v levé spodní části formuláře je dobré zapuntíkovat "zobrazit výsledek jako příspěvky," protože v opačném případě, když je nalezeno slovo, které je obsaženo např. pouze jednou v tématu a toto téma je na 10 stránek, tak pak můžeme (a budeme) dále ručně hledat 1/4 hodiny.
Ještě poznámka: Některé systémy internetových fór jsou napsány tak, že ve výsledcích hledání je hledané slovo nějak zvýrazněno, např. je napsáno červeně anebo má třeba oranžový podklad - to je celkem super věc a to my tady nemáme, škoda... nešlo by to, MAde, nějak "namontovat" na zdejší skin subSilver?
A ještě jedna poznámka: hledání nám ztěžují i lidi, kteří nepoužívají českou diakritiku. Psaní bez háčků a čárek se v dnešní době (až na minimální výjimky) dá klasifikovat jako prachsprostá lenost, neboť časy sálových počítačů s alfanumerickými terminály, schopnými výstupu pouze znaků anglické abecedy, jsou dávno za námi. Nezbývá tedy nežli hledat nadvakrát - poprvé slovo s "nabodeníčky", podruhé totéž slovo napsané "cesky"... (...a vlastně načtyřikrát, protože zde máme i naše bratrance Slováky )
edit: Sakra, MAde, já tu píšu romány a tys mě předběhl... _________________
Zaslal: ne září 09, 2007 11:43 am Předmět:
tak jsem to skoušel a tohle je výsledek tak nevim kde je chyba?
hledat2.JPG
Komentář:
Velikost:
39.63 kB
Zobrazeno:
26827 krát
hledat.JPG
Komentář:
Velikost:
39.66 kB
Zobrazeno:
26827 krát
_________________ Ford PUMA 1,4 16v 90hp panther blackMotordeath
Ford PUMA 1,7 16v 125hp Red Dragon provoz naE85 zatím bez problemu;)new informace E85 již ujel 10000!km a stále jezdí jen mezi 3-4 tis otáčkami je výkonnostní propad a při studeném startu je potřeba nechat motor cca 5min.ohřát jinak se dusí taky nejede víc jak 200km/h ale zrychlení z nuly je rychlejší.
Registrace: 2.7. 2006 Příspěvky: 1036 Bydliště: Home - Pardubice, school - Brno
Zaslal: ne září 09, 2007 11:51 am Předmět:
mno tak nevim ktere tlacitko hledat pouzivate.. uprime tohle co si tady postnul vidim poprve.. co zkusit tlacitko hledat vedle tlacitka seznam uzivatelu?? samozrejme v diskuznim foru..
ono kdyz prohledavate clanky na strankach a ne forum tak se pak neni cemu divit ze nic nenajdete _________________ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ No Past, no Future..._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ ...no Problems, just the Moment! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Zaslal: ne září 09, 2007 11:52 am Předmět:
sorry za dva pod sebou ale tak jsem asi uplnej idiot ale jsem tu už rok a teprve ted sem si všiml tohohle
tak že navod pro ty co si toho taky nevšimli timto považuji věc za vyřízenou i když nechapu proč oba nefungujou na stejný bázi
blbec k večeři.JPG
Komentář:
Velikost:
58.51 kB
Zobrazeno:
26822 krát
_________________ Ford PUMA 1,4 16v 90hp panther blackMotordeath
Registrace: 2.7. 2006 Příspěvky: 1036 Bydliště: Home - Pardubice, school - Brno
Zaslal: ne září 09, 2007 12:09 pm Předmět:
protoze jedno je v ramci celych stranek ford puma czech a druhe je jenom pro forum a prohledava databazi fora ;) to sou dve veci ktere se slucuji opravdu spatne kvuli toho ze jedno sou normalne stranky html a druhe je hooodne slozita databaze
sem rad ze je vyreseno a LOCK _________________ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ No Past, no Future..._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ ...no Problems, just the Moment! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory