| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ttoomm Puma Driver

Registrace: 16.2. 2008 Příspěvky: 415
|
Zaslal: so srpen 15, 2009 10:38 pm Předmět: Pískání před zahřátím |
|
|
| po startu se mi z pod kapoty ozívá pískání, který zmizí tak po 5 minutách po zahřátí motoru, 100% to má něco společnýho s řemenem, ale nevim jestli je to řemen nebo třeba ňáký ložisko v alternátoru nebo tak...zkoušel jsem namazat oložení kladky WD40 ale bez úspěchu, namazat řemen mejdlem, coz je prej stara finta mechaniku, protoze olej nici gumu, pískat to přestalo v době mazání ale od ty doby to píská hlasitějc, ale s tím rozdílem, že na volnoběh je to ztiha a ozve se pískání jen při přidání plynu. Řešil někdo podobný problém?
|
|
| Návrat nahoru |
|
misakxt Puma God

Registrace: 7.8. 2007 Příspěvky: 1107 Bydliště: Čáslav
|
Zaslal: ne srpen 16, 2009 4:17 pm Předmět: |
|
|
Dělá ti to na 99% vodící kladka na klíňáku.žádnym mejdlem nic nepatlej.je potřeba ji vyhodit ven a vyměnit.to ložisko v ní je stejně zapouzdřený takže to moc nenamažeš a tyhle věci je potřeba mazat vazelínou a né olejem.jestli máš k dispozici lis tak se to nechá z ní vylisovat a vyměnit jenom ložisko(ještě je potřeba odbrousit kousek umělí hmoty okolo ložiska).pokud né kup novou.cca 700Kč. je to tahle | Kód: | | http://www.mjauto.cz/_kfoto/tn/tn_VKM34034.JPG | .kdyby si jí nemoch najít tak písni a pošlu ti fotku jak na to.jenom si musíš uvolnit nápínák až to budeš povolovat a potom nasazovat.buď sundáš řemen nebo si uvolníš šponovák buď rukou nebo lepší je to klíčem.zní to možná složitě ale je to brnkačka.
_________________ Ford Puma 1.7 silver
Ford Focus 1.6 silver 3dv.lpg
|
| Návrat nahoru |
|
Martuch.rs Puma Owner

Registrace: 24.5. 2008 Příspěvky: 93 Bydliště: Kutna Hora
|
Zaslal: ne srpen 16, 2009 11:53 pm Předmět: |
|
|
| kdyz to namazes a ono to na chvilku pmuze tak je to remen taky my to delalo mejdlo jsem taky zkusil ale pomohlo to na tyden tak jsem nakonec musel dat remen a bylo to.
|
|
| Návrat nahoru |
|
Black Puma Owner

Registrace: 4.6. 2009 Příspěvky: 99 Bydliště: Plzeň, Žatec
|
Zaslal: čt září 10, 2009 10:44 am Předmět: |
|
|
| Ahoj, mám ten samej problém s pískáním. Řemen mám novej, takže to bude jedna z kladek, pravděpodobně ta vodící. Mohli byste mi prosím poradit s její výměnou? Dostanu se k ní ze shora v pohodě? Jak mám povolit nebo nějak napružit řemen, abych tu kladku sundal. Díky Moc
|
|
| Návrat nahoru |
|
ttoomm Puma Driver

Registrace: 16.2. 2008 Příspěvky: 415
|
Zaslal: čt září 10, 2009 3:45 pm Předmět: |
|
|
| tak problem vyresen - byly to u me obe kladky, napinaci i vodici, obe byly vybehany, jak se to meni nevim, nedelal sem si to sam
|
|
| Návrat nahoru |
|
misakxt Puma God

Registrace: 7.8. 2007 Příspěvky: 1107 Bydliště: Čáslav
|
Zaslal: čt září 10, 2009 4:57 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Blacku.omlouvám se že sem ti neodpověděl dřív ale měl jsem noční tak nestíhám.Zkusim ti to trochu popsat a snad to pochopíš.bylo to focený mobilem na odstrojenym motoru co mám ve sklepě tak aby ses nedivil že tam neni řemen a proč tak horní řemenice je na klacíku .na tý první fotce vydíš obě kladky-ta horní je jenom obyčejná vodící a ta spodní je napínací.první fotka je z boku tak jak je motor v autě.ty dvě další tak tam tem otor trochu leží ale to snad pochopíš.já to dělám tak že si na tu šponovací kladku nasadim malou ráčnu(ořech č.13) a zatlačíš dolů a celá řemenice se ti hne a uvolní se ti řemen(když porovnáš druhou a třetí fotku tak ti to bude jasný.chce to docela zabrat.až se ti uvolní řemen s tý horní vodící kladky tak ho dej bokem a povol si tu vodící kladku a vyndej ven.z tý horní se to nechá bez problémů ložisko vylisovat(cca 100Kč) a nemusíš kupovat celou řemenici za 500Kč.z toho napínáku jsem to ještě nezkoušel ale asi to pude taky(nemám to ověřený.někdy se stane že ta kladka hučí jenom když je tam v tahu řemen ale poznáš to i tak že když s ní zatočí tak by to ložisko nemělo vůbec hučet ani skřípat a mělo by mít trošku odpor tzn. že kdy sní zatočíš tak by se to nemělo točit ještě deset minut :)ložisko tam je zapouzdřený takže ho z venku nenamažeš a ono to vetšinou ani nemá cenu mazat.jak to dát zpátky je snad jasný.když tak piš a ptej se.nejsem dobrej vypravěč tak to píšu jak to mám v hlavě
| Komentář: |
|
| Velikost: |
80.45 kB |
| Zobrazeno: |
6920 krát |

|
|
82.88 kB |
6920 krát |

|
|
84.82 kB |
6920 krát |

|
_________________ Ford Puma 1.7 silver
Ford Focus 1.6 silver 3dv.lpg
|
| Návrat nahoru |
|
Black Puma Owner

Registrace: 4.6. 2009 Příspěvky: 99 Bydliště: Plzeň, Žatec
|
Zaslal: po září 14, 2009 7:24 am Předmět: |
|
|
Díky moc Misakxt. Přístup k napínací jedině ze zdola. Výměna byla opravdu snadná. Vyměnil sem jen vodící kladku, ta stará po vyjmutí hodně připomínala chrastítko .Pískání se dosti hodně snížilo. Není už tak razantní, ale malý tam je. Chtěl bych se zeptat, zda jak bych mohl vyměnit napínací kladku popř. jak na to. Díky moc
|
|
| Návrat nahoru |
|
|